Заводи OSTCHEM виготовили у 2024 році понад пів мільйона тонн мінеральних добрив

Джерело:  Latifundist.com
удобрения

Заводи азотного холдингу OSTCHEM, що входить до Group DF Дмитра Фірташа, виготовили 520,6 тис. т мінеральних добрив у 1 кварталі 2024 року. Зокрема, Черкаський «Азот» виготовив 404,3 тис. т, а «Рівнеазот» — 128 тис. т, повідомили в пресслужб компанії.

Структура виробництва добрив:

  1. Аміачна селітра — 246 тис. т,
  2. КАС — 123,8 тис. т,
  3. карбамід — 123,5 тис. т.

Обсяг виробництва ІАС трохи зріс, порівняно з минулим роком, склавши 15,8 тис. т, аміак — 9,08 тис. т.

«Якщо порівняти виробничі результати OSTCHEM за 1 квартал цього року з аналогічним періодом минулого року, коли наші заводи виготовили 515,5 тис. т мінеральних добрив, ми побачимо, що зростання виробництва вже фактично зупинилося. Причина: український ринок завалений імпортними добривами. У 1 кварталі 2024 року імпорт становив 701,2 тис. т, на 35% перевищивши вітчизняне виробництво. Імпорт продовжує вбивати вітчизняне виробництво, вже чотири виробники добрив зупинено — це ОПЗ, «Дніпроазот», «Рівнеазот» та «Сумихімпром», — розповів керівник з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов.

В компанії зазначили, що українські виробники продовжують втрачати позиції на українському ринку у більшості сегментів добрив, крім КАС, через велику кількість імпортного товару з Азербайджану, Туркменістану та Польщі.

Згідно з даними компанії, в 1 кварталі 2024 року Польща стала безумовним лідером на українському ринку серед імпортерів за такими видами добрив, як аміачна селітра, нітрат сульфату амонію, КАС, NPK.

За словами Арестархова, на столі уряду знаходяться конкретні пропозиції Спілки хіміків України, які можуть захистити український ринок та дозволять уникнути падіння хімічної галузі у 2024 році.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!