Затвердження послами ЄС торговельної угоди з Україною відклали

Джерело:  AgroPortal.ua
ЄС

Розгляд оновленої угоди про лібералізацію торгівлі з Україною послами Європейського Союзу перенесли з 25 на 27 березня.

Про це повідомляє RMF24 із посиланням на джерела у Брюсселі.

За словами співрозмовників, обговорення цього питання відклали, оскільки багато країн ще не визначилися з тим, як голосуватимуть. Головуючий представник Бельгії відтак вирішив дати їм додатковий час, щоб фіналізувати позицію.

Водночас зазначається, що додаткові зміни до нинішньої редакції тексту угоди потребуватимуть додаткових перемовин з Європарламентом, а це загрожує тим, що процес не буде завершено вчасно (до 5 червня).

Водночас французькі дипломати нібито кажуть, що відкладення означає, що «перемовини ще тривають» і зміни у текст можливі. Франція, як і Польща, хоче збільшення «референтного періоду», до якого будуть прив’язані ліміти на обсяги імпорту певних видів агропродукції з України. У Парижі, крім того, хочуть розширити список продуктів.

Також видання зазначає, що позицію Польщі та Франції нібито почали підтримувати більша кількість країн, і не лише найближчі сусіди України, а також Італія, Австрія, Хорватія і Словенія.

Німеччина та Нідерланди виступають проти, аргументуючи, що таким чином Україні, і так залежній від міжнародної допомоги, залишають менше можливостей самостійно наповнювати свій бюджет.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!