Запаси пшениці в Індії впали до 16-річного мінімуму після рекордних продажів

Джерело:  IDK
Индия

Запаси індійської пшениці, що зберігаються на державних складах, впали до найнижчого рівня за 16 років після того, як два роки поспіль зниження врожайності спонукали Нью-Делі продати рекордні обсяги, щоб збільшити внутрішні постачання та знизити місцеві ціни.

За даними, зібраними державною Продовольчою корпорацією Індії, запаси пшениці у державних сховищах на початок квітня становили 7,5 млн тонн порівняно з 8,35 млн тонн рік тому. За останнє десятиліття запаси пшениці на 1 квітня склали в середньому 16,7 млн. тонн.

“Запаси впали, оскільки минулого року ми продали рекордні 10 мільйонів тонн, щоб стабілізувати ціни”, – сказав високопосадовець.

Незважаючи на обмежену пропозицію, Нью-Делі чинить опір закликам стимулювати імпорт шляхом зниження або скасування нинішнього податку у розмірі 40% або шляхом закупівель безпосередньо у провідних постачальників, таких як Росія.

Натомість воно використовувало державні резерви для продажу пшениці оптовим споживачам, таким як борошномельні підприємства та виробники печива, щоб спробувати приборкати внутрішні ціни, які перевищували встановлену державою мінімальну закупівельну ціну з моменту збирання останнього врожаю.

«Навіть після продажу величезної кількості нам вдалося гарантувати, що рівень запасів не впаде нижче за буферну норму. Надалі уряд прагне забезпечити, щоб запаси пшениці не падали нижче 10 мільйонів тонн», – сказав урядовець.

Уряд встановив нормативи буферних та стратегічних резервів, які зобов’язують утримувати запаси пшениці на рівні 7,46 млн. тонн або вище 1 квітня.

Цього року уряду необхідно досягти своєї мети із закупівлі від 30 до 32 мільйонів тонн пшениці у фермерів, щоб гарантувати, що рівень запасів залишиться вищим за буферну норму наступного сезону, сказав дилер із глобального торгового дому з Мумбаї.

Індія не змогла досягти своєї мети із закупівлі пшениці у 2022 та 2023 роках, оскільки спека скоротила розміри врожаю.

Країна заборонила експорт пшениці у 2022 році, хоча експортний попит зріс, оскільки російсько-український конфлікт спричинив глобальний дефіцит.

“Якщо уряду не вдасться забезпечити необхідну кількість … він може розглянути можливість дозволу безмитного імпорту після загальних виборів”, – сказав дилер.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!