Запаси пальмової олії в Малайзії зросли до трирічного максимуму

Джерело:  OleoScope

Запаси пальмової олії в Малайзії до кінця жовтня зросли до трирічного максимуму, оскільки в країні продовжує фіксуватися зростання обсягів виробництва продукту. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційні дані аналітиків національної Ради з пальмової олії (MPOB).

За їхньою інформацією, запаси «пальми» в країні збільшилися за місяць більш ніж на 3,7% – до 2,4 млн тонн, що є найвищим показником з вересня 2019 року. Однак оцінка MPOB нижча за прогноз Reuters в 2,53 млн тонн.

При цьому виробництво сирої пальмової олії (crude palm oil, CPO) зростало п’ятий місяць поспіль. Як зазначається, показники додали майже 2,5% – до 1,81 млн. тонн.

Як стверджують галузеві фахівці, сильні мусонні дощі та високий ризик повеней через Ла-Нінья можуть завадити збиранню врожаю в найбільших країнах виробниках (Індонезії та Малайзії), що вплине на виробництво у листопаді та грудні.

Щодо експорту малайзійської «пальми», то в жовтні він досяг найвищого значення з вересня 2021 р., збільшившись за місяць на 5,66% – до 1,5 млн тонн.

Як повідомляють аналітики AmSpec Agri Malaysia, у першій декаді листопада обсяги відвантажень продукту на зовнішні ринки продовжують збільшуватися – майже на 13% до аналогічного періоду жовтня ц.р. – до 420,5 тис. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!