Запасів пшениці у Марокко вистачить лише на три місяці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшениця

Наявні в Марокко запаси м’якої пшениці дозволяють задовольнити внутрішній попит лише протягом трьох місяців, заявила Міністр фінансів Надя Феттах Алауї. Про це повідомляє агентство Reuters.

Торік у березні обсягу запасів пшениці вистачало на п’ять місяців, і міністр сільського господарства пообіцяв створити додаткові резерви.

“Збільшенню запасів перешкоджали високі ціни та низьке внутрішнє виробництво минулого сезону”, – сказав він.

Запасів твердої пшениці вистачає, щоби покрити двомісячні потреби Марокко, повідомив міністр парламентському комітету 21 березня.

Марокко є великим імпортером зерна і майже половину внутрішнього споживання пшениці забезпечує за рахунок постачання з-за кордону. В останнє десятиліття воно в середньому імпортувало 3 млн т м’якої пшениці на рік.

Основним постачальником пшениці до Королівства є Франція.

Росія у поточному сезоні експортувала до Марокко 432 т м’якої пшениці, у сезоні 2019/2020 – 504 тис. т.

Нинішнього року посіви зернових культур у Марокко постраждали від посухи. Центральний банк країни прогнозує, що валовий збір зернових цього року буде нижчим за середній і складе 5,5 млн т.

Через неврожай навантаження на бюджет країни може зрости. Марокко субсидує імпорт м’якої пшениці та контролює ціни на цукор та газ. У 2022 р. обсяг коштів, витрачених на субсидування цих трьох товарів, зріс до 40 млрд. дирхамів з 1,3 млрд. у 2021 р. через більш високі ціни на світовому ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!