Залізниця України навантажила уже майже 2 млн т зерна у жовтні

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

За оперативними даними за 19 днів жовтня обсяги навантаження зернових вантажів склали 1 млн 916 тис. т. Про це йшлося в ході зустрічі представників Укрзалізниці з відправниками та власниками аграрних вантажів у четвер, 20 жовтня.

Зернові вантажі продовжують обіймати 30% від загального навантаження (6 млн 345 тис. т), що є досить високим показником.

Середньодобові обсяги навантаження за 19 днів жовтня склали 99 тис. т. За аналогічний період минулого року цей показник складав 113 тис. т.

Варто зазначити, що в деякі дні навантажується навіть більше, ніж рік тому. З іншого боку, є суттєве скорочення навантаження у деякі дні. Зокрема, подібна ситуація склалася внаслідок масованого ракетного удару 10 жовтня. Проте учасники залізничних перевезень швидко, буквально на другий день, повернулися до звичної роботи.

Найбільше зерна наразі прямує до портів Великої Одеси. Щодо західних переходів, то черга тут за минулий тиждень суттєво не змінилася та дорівнює, станом на 19 жовтня, 15,2 тис. вагонів.

Нагадаємо, що у вересні перевезення зернових становили 3 млн 407 тис. т, що є рекордом із початку запровадження воєнного стану.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!