Залізниця Словаччини готова приймати більше аграрних вантажів з України

Джерело:  Rail.insider
ZSSK Cargo

Словацька залізниця готова приймати більше вантажів від українських аграріїв. Про це йшлося під час наради представників Укрзалізниці та словацьких перевізників 25 травня.

Як наголосив представник перевізника ZSSK Cargo Йозеф Вірба, Словаччина єдиною серед сусідніх країн ЄС скасувала всі обмеження на імпорт агропродукції з України та готова приймати зернові вантажі. Проте, за його словами, жоден вагон з агропродукцією не надійшов на перехід Чоп—Чієрна над Тісоу за минулий тиждень.

Окрім того, Йозеф Вірба звернувся до Укрзалізниці із проханням надавати локомотив резервом, аби вивезти порожні вагони зі станції Чієрна над Тісоу до Чопа.

Ситуацію з перевезенням зерна через прикордонний перехід прокоментував заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

«Представник ZSSK стверджує що зняті усі обмеження для перевезення зерна в напрямку Словаччини (зокрема й імпорт). Відповідний лист направлено ZSSK в УЗ. Це підтверджують представники ZSSK на нарадах… Тобто юридично УЗ в своїй роботі орієнтується на відповідні листи іноперевізників, які узгоджують приймання вантажу. Але я особисто звернувся до представників Мінагро (Міністерство аграрної політики та продовольства України, — ред.) за роз’ясненням. Мінагро не підтверджує цю інформацію (адже діє рішення ЄС щодо заборони імпорту чотирьох культур). Наразі чекаю роз’яснень від ZSSK», — написав представник УЗ.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!