Закупівельні ціни на свинину додали 10% за тиждень

Джерело:  AgroPortal.ua
свині

Ціни закупівлі свиней забійних кондицій у третій декаді вересня продовжили відновлення.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

«Торги минулого тижня завершилися помітнішим зміцненням цін закупівлі свинини живою масою: більшість промислових свиногосподарств «розписали» товарні партії на 3–5,5 грн/кг дорожче, ніж тижнем раніше. Так, основні обсяги живця цього тижня закуповували по 61–63 грн/кг, хоча подекуди котирування коливалися на 1 грн/кг як у нижчий, так і у вищий бік. Середньозважена ринкова позначка склала 61,76 грн/кг (+9,7% до минулотижневого показника)», — уточнили в асоціації.

За відгуками представників м’ясопереробки, перебіг реалізації свинини наразі залишається відносно сталим, без особливих ривків чи спадів. При цьому окремі заготівельники зазначають, що пропозиція кондиційної свинини нижча, ніж хотілося б, тож подекуди відчувається її нестача. Це підтверджують виробники свинини, які все частіше відзначають зацікавленість у співпраці з боку колишніх чи нових контрагентів, а також запити на додаткові обсяги.

«Тож оператори ринку живця наразі не бачать передумов для зниження цін, а, навпаки, зміцнення на досягнутому рівні чи підвищення до 65 грн/кг», — підсумували в асоціації.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!