Закупівельні ціни на свинину повернулись до рівня 80 грн/кг

Джерело:  AgroPortal.ua
свинина полутуша

Ціни на ринку живця у третій декаді травня продовжують демонструвати позитивну динаміку. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Торги минулого тижня завершилися позитивною ціновою динамікою на ринку живця в усіх регіонах країни. Так, більшість товарних партій живця цього тижня реалізували в межах вужчого, ніж зазвичай, цінового коридору — 80-81,5 грн/кг, утім, епізодично зустрічалися і вищі ціни. Так, ближчі до верхньої позначки діапазону ціни переважно зустрічалися у західних областях, утім, значної міжрегіональної розбіжності цін цього тижня оператори не відзначають, а територіальні середні коливалися в межах 80,25-80,8 грн/кг», — говориться у повідомленні.

Під час попередніх торгів виробники свинини відзначили підвищену активність з боку заготівельників, а окремі оператори були готові бронювати партії з фіксуванням ціни наперед.

«Водночас наявна пропозиція помітно поступається попиту з боку переробників, адже цікавість до співпраці проявляли не тільки постійні покупці. За свідченнями операторів, причиною такого пожвавлення попиту стали як повноцінний початок шашличного сезону із приходом теплих погодних умов, так і потреба м’ясопереробки поповнити запаси м’ясної сировини», — підсумували в асоціації.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!