Закриття «зернового коридору» призведе до голоду в країнах Африки та Азії – Risoil Ukraine

Джерело:  Agravery.com

До повномасштабної війни в Україні 90% агропродовольчої продукції, якою торгує країна, відправлялось до Африки та Азії. Якщо «зерновий коридор» закриється під час сезону активних закупівель, там настане голод. Таку думку висловив CEO компанії Risoil Ukraine Дмитро Мінов, повідомили 7 жовтня на офіційній сторінці компанії в мережі Facebook.

За його словами, торгова компанія Risoil Ukraine не зупиняла свою роботу ані на день. На 24 лютого команда мала величезну відкриту позицію по всіх товарних категоріях та розпочаті проєкти з вкладеними інвестиціями. Тоді компанія оперативно переорієнтувалася на нових покупців, використовуючи для цього Дунай, та розпочала вивезення машинами та баржами в Болгарію та Румунію для подальшої переробки та продажу. Завдання насправді не з простих: нові базиси постачання, умови роботи, контрагенти, спекулятивна логістика внутрішніх та зовнішніх операторів тощо.

«Ми залучили додаткове фінансування для підтримки роботи та додали трейд олійних культур на Європу, що дозволило «на моменті» пом’якшити негативний фінансовий ефект від реалізації довоєнних товарних стоків», – зазначив СЕО Risoil Ukraine.

Запуск у серпні та реалізація Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування довели її надважливість для України та продовольчої безпеки світу.

«Якщо пряма пропозиція з нашої країни буде недостатньою в країнах Африки та Азії, то ціни на зерно суттєво зростуть. Щоб запобігти цьому та голоду там відповідно, зерновий коридор має працювати далі та безперебійно», – заявляє Д. Мінов.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!