Законопроєкт про ініціювання земельних торгів внесли до Ради

Джерело:  AgroPolit.com
земля

До Верховної Ради України внесли проєкт закону №11212 «Про внесення змін до статті 135 Земельного кодексу України щодо ініціювання земельних торгів».

Документ пропонує доповнити статтю 135 Земельного кодексу України нормою щодо права громадян України та юридичних осіб ініціювати проведення земельних торгів відносно земельної ділянки державної або комунальної форми власності.

Зокрема, пропонується встановити, що громадяни України та юридичні особи, зацікавлені у купівлі або оренді земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, яка може бути об’єктом земельних торгів відповідно до Земельного кодексу України, звертаються з клопотанням до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про продаж або передачу в користування (оренду, суперфіцій, емфітевзис) земельної ділянки на конкурентних засадах (на земельних торгах).

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування розглядає таке клопотання у місячний строк з дня його отримання та приймає рішення про продаж або передачу в користування (оренду, суперфіцій, емфітевзис) земельної ділянки на конкурентних засадах (на земельних торгах) або відмову з обґрунтуванням причин такої відмови.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть переглянути порядок відмови у затвердженні документації із землеустрою. Також аграрії, які вирощуватимуть бавовник, зможуть отримати державну підтримку

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!