Закон ЄС про вирубку лісів мінімально впливає на експорт — GAPKI

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

Індонезійська асоціація виробників пальмової олії (GAPKI) зберігає позитивний настрій щодо впливу Регламенту Європейського союзу з охорони лісів (EUDR) на індонезійський експорт пальмової олії до Європи.

Представник GAPKI Еді Сухарді висловив упевненість у тому, що нові правила, що забороняють імпорт у ЄС товарів, пов’язаних із вирубуванням лісів, не вплинуть на обсяги експорту пальмової олії до Європи.

Він наголосив, що більшість індонезійських виробників пальмової олії вже підготували свої підприємства до дотримання вимог EUDR для експорту до Європи, оскільки давно пристосувалися до різних міжнародних стандартів, включаючи норми інших країн.

Один з методів підготовки компаній до подібних вимог полягає в сертифікації, яка проводиться за моделлю Круглого столу з екологічно чистої пальмової олії (RSPO).

Однак Еді додав, що невеликі виробники пальмової олії можуть відчути вплив EUDR більшою мірою через обмежені виробничі потужності.

Раніше уряд Індонезії розглядав можливість включення пальмової олії до державної системи онлайн-моніторингу SIMBARA з метою покращення підзвітності та управління експортними поставками.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!