За порушення правил обігу ГМО встановлять штрафи до 17 тис. грн

Джерело:  AgroPortal.ua
ГМО

Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері поводження з генетично модифікованими організмами» (№5840).

Прийняття відповідного законопроєкту підтримали 280 народних депутати, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Законопроєктом пропонується передбачити адміністративне покарання за порушення законодавства щодо поводження з ГМО, зокрема:

  • новою статтею №90-2 КУАП встановлюється адміністративна відповідальність за «Порушення порядку, правил та вимог до поводження з генетично модифікованими організмами при проведенні досліджень та випробувань у відкритій системі». Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн), а для посадових осіб — від 700 до 1000 мінімумів (11900-17000 грн);
  • новою статтею 167-1 КУАП встановлюється адміністративна відповідальність за «Розміщення на ринку генетично модифікованої продукції з порушенням вимог законодавства». Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн), а для посадових осіб — від 700 до 1000 мінімумів (11900-17000 грн);
  • стаття 90-1 КУАП доповнюється покаранням за порушення правил поводження з генетично модифікованими організмами при здійсненні генетично-інженерної діяльності в замкненій системі, також збільшується розмір штрафу за адміністративні правопорушення, передбачені у цій статті.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!