З портів в Україні вийшло ще два судна з зерном

Джерело:  УНН

З чорноморських портів на Одещині на сьогоднішній ранок вирушили ще два судна з зерном, повідомили у Міноборони Туреччини.

У межах відвантаження зерна, за даними Міноборони Туреччини:

  • Корабель Sormovsky під прапором Беліза, що перевозить 3 тисячі 50 тонн пшениці з Чорноморська до Текірдага,
  • Корабель Star Laura під прапором Маршаллових островів з 60 тисячами тонн кукурудзи також вирушило з Южного до Ірану.

За даними Мінінфраструктури, станом на 10 серпня уже 12 суден прямували із українських портів з агропродукцією до 7 країн світу. На їх борту 370 тис. тонн агропродукції. І вже 2 судна прийшли під завантаження.

Перше судно з українською кукурудзою прибуло в турецький порт для розвантаження 8 серпня.

12 серпня очікується прибуття до порту “Південний” судна Brave Commander під прапором Ліберії під навантаження понад 23 тис. тонн пшениці для боротьби з голодом у Східній Африці.

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів (“Одеса”, “Чорноморськ”, “Південний”), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!