З експортом яблук треба встигнути до квітня, – експерт

Джерело:  AgroTimes
яблоки

Теоретично ціни на яблука протягом першого півріччя мають зрости, вважають експерти, бо є класичне співвідношення: чим менше залишків – тим вища ціна. Питання тільки у тому, чи перекриє таке зростання витрати на зберігання.

В українських виробників яблук є час для успішних продажів на експорт до квітня, попереджає керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».

Потім з’явиться яблуко з південної півкулі, ціни мають просісти, і тоді у виробників буде надія тільки на внутрішній ринок, пояснює експерт, і, на його думку, є багато умов для такого прогнозу.

«Ми маємо покладатись перш за все на об’єми яблук, які залишаються у Європі, і ніхто не знає, як поведуть себе і українські, і європейські виробники, – розповідає Гуржій. – Бо сьогодні головним рушійним чинником активізації продаж є війна та пов’язані із нею – економічні, міграційні та туристичні. Так чи інакше, якщо порахувати економіку за п’ять років, то ми бачимо, що рівномірно розтягувати обсяг яблук та продавати протягом всього сезону вигідніше, ніж тримати до пізнього сезону».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!