З цього тижня добрива на митниці перевірятимуть за принципом «світлофора» – Сольський

Джерело:  Latifundist.com
удобрения

Починаючи з цього тижня, митниця не буде вимагати від імпортерів лабораторні аналізи добрив, які б підтверджували, що вони не мають «російського сліду».

Про це на засіданні «Зернового клубу УЗА» заявив міністр агрополітики Микола Сольський, повідомляє Latifundist.com.

«Якшо у нас є завдання перевірити добрива на можливе російське походження, тоді треба зробити градацію добрив, щоб в першу чергу відкинути ті, які навіть теоретично не можуть бути російськими, вони ніколи там не вироблялися і не виробляються. Другі — це, умовно, де ризик невеликий, третій, де умови суттєвіші і на цьому слід сконцентруватися», — сказав Сольський і додав що Мінагро спільно з ринком виділили зелену, жовту і червону зони.

Перевірки відбуватимуться за окремим принципом: якщо є підтверджуючі документи і контракт від прямого виробника не з росії, то такі добрива не є обʼєктом перевірки.

«Ми відходимо від тотальних лабораторних перевірок, бо це затягує час, це створює проблему всередині ринку. Добрива мають бути вчасно привезені. Переходимо до документальних перевірок», — зауважив міністр.

За його словами, нові підходи до перевірки добрив почнуть застосовувати вже з цього тижня, вони погоджені зі всіма сторонами, в тому числі з митницею і силовиками.

Раніше Latifundist.com повідомляв, що Державна митна служба України з 1 січня не розмитнює добрива, які не пройшли перевірку в лабораторії на відповідність заявленим кодам класифікації, наявності вмісту прекурсорів та «російського сліду» в їхньому виробництві.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!