Євросоюз звернувся до СОТ через розслідування Китаю щодо молочки

Джерело:  AgroPortal.ua
молочні продукти

Європейська комісія (ЄК) почала консультації зі Світовою організацією торгівлі (СОТ) через антисубсидиційне розслідування Китаю щодо молочної промисловості ЄС.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Єврокомісії.

«Дії ЄС були викликані новою схемою, коли Китай ініціював заходи захисту торгівлі на основі сумнівних звинувачень і недостатніх доказів протягом короткого періоду часу», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що ЄК уважно стежила за розслідуваннями з самого початку, у повній співпраці з виробниками-експортерами з ЄС та органами влади держав-членів.

«Комісія сповнена рішучості повністю використовувати всі доступні правові засоби для захисту промисловості ЄС від зловживань інструментами захисту торгівлі.

Консультації, які сьогодні запросив ЄС, є першим кроком у процедурі врегулювання суперечок у СОТ. Якщо вони не приведуть до задовільного рішення, ЄС може запросити СОТ створити комісію для прийняття рішення щодо цього розслідування», — говориться у повідомленні відомства.

Як відомо, Китай розпочав 21 серпня 2024 року розслідування, яке стосується субсидій у межах Спільної сільськогосподарської політики ЄС на молоко та вершки із вмістом жиру понад 10%, а також різні види сиру з ЄС.

«Комісія впевнена, що ці схеми субсидій повністю відповідають міжнародним правилам і не завдають шкоди китайській молочній промисловості», — підсумували у ЄК.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!