Європейські трейдери не готові до шаленого потоку товару з України

Джерело:  gazeta-fp.com.ua
зерно

Європейські трейдери та логістика не були готові до шаленого потоку товару з України. Повідомив у Телеграм – каналі  19 травня SPIKE BROKERS.

Зазначається, що найшвидший спосіб поставки товару за кордон, з урахуванням всіх затримок, це автомобілі – насипом в самоскидах або біг-беги в тентових авто.

Середній час в дорозі авто з України на Румунію та Болгарію близько 10-15 днів (завантаження, замитнення, сертифікація, черги, кордон, розмитнення, вивантаження).

SPIKE BROKERS надає прогноз врожаю/експорту в Україні  згідно WASDE від USDA на сезон 22/23: врожай пшениці 21,5 млн. тонн / на експорт –  10 млн. тонн | врожай кукурудзи 19,5 млн. тщнн / на експорт –  9 млн. тонн.

Згідно з травневим звітом WASDE від USDA в Україні залишки (або перехідні запаси) 21/22 складуть 5,61 млн. тонн по пшениці та 6,77 млн. тонн по кукурудзі.

За оцінкою гравців ринку залишки врожаю 2021 року станом на зараз вже складають приблизно: 9 млн. тонн пшениці, 17 млн. тонн кукурудзи, 7 млн. тонн  соняшнику. Щось не дуже співпадає з USDA, – зазначає SPIKE BROKERS.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!