ЄС запізнюється з введенням санкцій проти агропродукції з рф та білорусі – посол Польщі в Україні

Джерело:  AgroPolit.com
стоп

В Польщі та Євросоюзі почали обговорювати введення санкцій проти агропродукції з рф та білорусі, але запровадити відповідне обмеження потрібно було раніше. Про це заявив посол Польщі в Україні Ярослав Гузи, пише DW.

Дипломат нагадав, що Латвія була змушена закрити кордон для імпорту з рф, тому що її «залили» російські товари. За його словами, польський уряд дав чітко зрозуміти, що рішення про заборону аграрної продукції з рф буде прийнято.

Посол наголосив, що заборона потрібна для всього європейського ринку, оскільки вимагає від України обмежень при дозволі вільного імпорту з рф, може стати причиною скандалу. Також посадовець зазначив, що блокада кордону польськими фермерами ніяк не впливає на військові перевезення.

Це дивна ситуація. Європейський Союз виключив російський і білоруський сільськогосподарські сектори з-під санкцій. В основному, вважаючи, що цей експорт спрямований на країни так званого Глобального Півдня, на світові ринки, і що блокування цього експорту санкціями буде на шкоду країнам, які є важливими з точки зору поглядів на те, що відбувається з російською агресією в Україні. Тому це було таке політичне рішення, можна сказати. Щодо фактору рф знову ж таки реакція запізніла», – зазначив Ярослав Гузи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!