ЄС розробить додаткові тарифи на агропродукцію з росії та білорусі

Джерело:  Latifundist.com
стоп

Виконавчі органи Європейського Союзу розроблять пропозиції щодо додаткових тарифів для російської та білоруської сільгосппродукції.

Відповідне доручення Раді ЄС і Європейській комісії прописано у висновках, схвалених у п’ятницю в Брюсселі за результатами дводенного засідання Європейської ради.

«Згідно зі своїми попередніми висновками, Європейська Рада закликає до якнайшвидшого ухвалення поправок до регламенту Спільної аграрної політики (САП) і заохочує Раду та Комісію продовжити роботу, особливо щодо… запровадження додаткових тарифів на певний імпорт до Європейського Союзу російської та білоруської сільськогосподарської продукції, з огляду на вплив на Єдиний ринок та гарантування того, що транзит таких товарів до країн, що розвиваються, залишиться неушкодженим», — йдеться в документі.

  • Міністри сільського господарства Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Чехії звернулися до Європейської комісії із закликом заборонити імпорт зерна з росії та Білорусі до Європейського Союзу.
  • Єврокомісія розробила проєкт рішення, що передбачає підвищення тарифів на російський та білоруський імпорт зернових культур, насіння олійних рослин та їхніх продуктів переробки.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!