ЄС хоче збудувати залізничні колії європейської ширини до Львова та Кишинева

Джерело:  Цензор.НЕТ

Вивчення перспектив залізничного сполучення Європейського Союзу з Україною та Молдовою дає основу для запуску проєкту використання колії європейської ширини на ключових лініях. Відповідне дослідження було опубліковано Єврокомісією та Європейським інвестиційним банком.

Будівництво першої європейської залізничної колії в Україні та Молдові, що дозволить з’єднати їхні залізниці з Польщею та Румунією, наблизить ці країни до єдиного ринку ЄС. Завдяки цьому дослідженню ми закладаємо основу для довгострокових рішень, підтримуючи Україну у її торгівлі та відновленні”, – заявила членкиня ЄК з транспорту Адіна Велян.

Відповідність залізничних ліній України та Молдови європейському стандарту ширини колії, за її словами, також покращить умови для поїздок громадян цих країн до Європи.

Проведене дослідження передбачає, що європейська ширина колії на лініях до Львова та Кишинева має бути впроваджена “як перший крок до покращення сполучення між Польщею та Україною, а також між Румунією та Молдовою”.

У дослідженні, крім того, оцінюється, як нові лінії європейського стандарту ширини взаємодіятимуть з іншою мережею залізниць цих країн, де, як і раніше, використовуватиметься широка колія. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!