Єгипет імпортуватиме більше сої

Джерело:  IDK
соя

Очікується, що Єгипет імпортує майже на 15% більше соєвих бобів у 2024-2025 роках через приплив іноземної валюти до його банків та збільшення попиту на корми.

Згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США, імпорт оцінюється у 3,1 мільйона тонн. Єгипет є найбільшим імпортером соєвих бобів на Близькому Сході та Північній Африці, виробляючи лише близько 85 000 тонн, або менше 3% попиту.

Соєвий шрот включається до раціонів кормів для птиці, молочних корів та аквакультури.

Виробництво шроту оцінюється в 2,5 млн. тонн, зростання на 28%. Споживання оцінюється в 2,85 млн. тонн.

“Прогнозується збільшення використання соєвого шроту в кормах на 5,5% порівняно з попереднім маркетинговим роком, оскільки соєвий шрот використовується як основне джерело білка в кормових раціонах і широко використовується через більш високу доступність”, – повідомили у ФАС.

Прогнозується зростання виробництва як соєвої, так і соняшникової олії через зростання населення, зростання попиту та припливу іноземної валюти.

Споживання сої, соняшнику та пальмової олії в Єгипті для харчових та промислових потреб оцінюється у 2,66 млн тонн, що на 3,9% більше, ніж минулого року. Прогнозується зростання виробництва за рахунок збільшення чисельності населення, зростання попиту та припливу іноземної валюти.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!