Вже два роки рівень рентабельності у свинарстві досягає 200% — профільна асоціація

Джерело:  Latifundist.com

В Асоціації «М’ясної галузі» вважають, що вже два роки рівень рентабельності у свинарстві досягає 200%, йдеться в матеріалі на Latifundist.com.

В деяких регіонах України спостерігається значно більше зростання поголів’я свиней, аніж середньостатистичне. До прикладу, у першому кварталі 2024 року на Буковині приріст поголів’я свиней становив 20,5% порівняно з минулим роком.

«Зростання економічної привабливості галузі у 2023-му році сприяло покращенню стану галузі, зокрема станом початок 2024-го року проти попереднього року спостерігаємо нарощування загального стартового поголів’я свиней на 7,1%, маточного поголів’я — на 5,3%, пропозиції промислової свинини за перші два місяці року — на 9,5%, а також скорочення імпорту вп’ятеро та середньої ціни закупівлі живця у першому кварталі на 12,6%», — зазначила керівниця аналітичного відділу «Свинарі України» Олександра Бондарська.

За даними Мінагро, станом на січень 2024 року в Україні налічувалося майже 5,1 млн свиней, що більше на 3% проти відповідної дати минулого року. Основна їх частина (близько 67%) утримується сільгосппідприємствами.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!