Визначено кроки, які потрібно зробити виробникам сільгосппродукції для вступу до ЄС

Джерело:  AgroPortal.ua
ЄС

Європейський Союз офіційно відкрив перемовини з Україною у червні 2024 року, що дозволило ЄС розпочати перші так звані скринінгові зустрічі у липні 2024 року. Скринінгові зустрічі за трьома розділами, які стосуються сільського господарства та розвитку сільських територій, відбудуться у вересні 2025 року.

Про це повідомив керівник сектору сільського господарства, рибальства, лісового господарства та безпеки харчових продуктів Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл під час бізнес-конференції LFM — «Ефективне управління агрокомпаніями».

«Європа чудово усвідомлює складну ситуацію, в якій перебуває Україна, водночас стоячи перед викликом — підготуватися до вступу до ЄС. Що важливо для України в процесі скринінгу — це підготувати оцінку ситуації в секторі сільського господарства та розвитку сільських територій. І це не тільки оцінка законодавства та інституцій, але й виробництва в цілому», — зазначив Крістіан Бен Хелл.

Виробникам сільськогосподарської продукції варто працювати над створенням нових ланцюжків доданої вартості, розвивати ринки збуту, а також напрацювати дорожню карту для повного вступу до ЄС.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!