Виробники ветпрепаратів отримали чіткі вимоги до перевірок

Джерело:  AgroPortal.ua 
антибиотики корова

Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило уніфіковані форми актів про перевірку виробників ветеринарних препаратів.

Відповідний наказ «Про затвердження уніфікованих форм актів, складених за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) за додержанням ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів та ветеринарної практики» (№212 8 квітня 2022 р.) був зареєстрований Мінюстом 22 квітня 2022 року за №448/37784, говориться у повідомленні міністерства.

«До цього часу територіальні органи Держпродспоживслужби не мали можливості здійснювати планові (позапланові) заходи державного нагляду (контролю) за додержанням ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів та ветеринарної практики відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», — пояснюють у міністерстві.

Наказом Мінагрополітики затверджено:

  1. Форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) за додержанням ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів;
  2. Форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) за додержанням ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з ветеринарної практики.

«На сьогодні для понад 7000 суб’єктів господарювання встановлено чіткі та зрозумілі вимоги до державного нагляду, що у свою чергу дозволить дотримуватись ними вимог законодавства у сфері господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів та ветеринарної практики, а також сприятиме зменшенню корупційних ризиків, пов’язаних зі здійсненням органами Держпродспоживслужби державного нагляду», — підсумували у міністерстві.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!