Виробники какао-бобів у Кот-д’Івуарі вимагають підвищення закупівельних цін

Джерело:  IDK
какао

Провідні організації виробників какао-бобів у Кот-д’Івуарі, найбільшому постачальнику цієї продукції у світі, — Le Synap CI та l’Anaproci — вимагали від влади збільшення закупівельних цін. Про це повідомила радіостанція RFI.

Днями міністерство сільського господарства, розвитку сільських районів та продовольства Кот-д’Івуару встановило закупівельні ціни на какао-боби у 1,5 тис. західноафриканських франків ($2,5) за кг. Організації виробників вважають, що ці ціни не дають селянам можливості створити достатній запас міцності у разі загибелі врожаю. За словами глави l’Anaproci Коффі Канга, ціни мають бути підвищені до 2,5 тис. західноафриканських франків ($4) за кг.

Їх підтримали політичні партії. Наприклад, представник Демократичної партії Кот-д’Івуару Симон Дохо заявив, що «понад 80% наших виробників какао-бобів живуть за межею бідності, тоді як країна постачає 40% какао-бобів у світі».

Прикладом Кот-д’Івуару є Гана — другий за значенням експортер какао-бобів у світі (відповідно 2,2 млн тонн на рік і 822 тис. тонн). Днями президент Гани Нана Акуфо-Аддо розпорядився збільшити закупівельні ціни на 58,2% з 20928 сів ($1560) за тонну до 33120 ($2460) за тонну до кінця сезону 2023-2024 років. На Гану припадає 15% світового виробництва какао-бобів.

Нещодавно ф’ючерси на какао-боби на світовому ринку досягли рекордних висот на тлі поширення хвороб рослин та поганої погоди, повідомляє портал Just Food. Очікується, що у сезоні 2023-2024 років постачання на світовий ринок знизяться приблизно на 8%. За даними порталу GlobalData, за останні 12 місяців ціни на какао-боби зросли на 166% і 189% відповідно на ринках ф’ючерсів у Нью-Йорку та Лондоні. Планується, що у сезоні 2023-2024 років світовий збір становитиме 4,5 млн тонн, що становитиме падіння на 340 тис. тонн порівняно з попереднім сезоном.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!