Виробництво свинини в ЄС збільшиться на 2% у 2024 році, але почне падати у 2025 році

Джерело:  Meatinfo
свинина

Виробництво свинини тимчасово відновиться у 2024 році. У 2023 році виробництво поросят у ЄС досягло рекордно низького рівня, тоді як ціни на корми впали, а попит на поросят зріс. Рекордні ціни на поросят спокусили заводчиків розширити поголів’я свиноматок у 2023 році. Через більше поголів’я свиноматок на початку цього року приплід свиней відновиться у 2024 році. Очікується, що цей цикл досягне нового рекордно низького рівня у 2025 році.

Щодо виробництва свинини, прогнозується зростання забою на 0,9 відсотка цього року та падіння на 1,7 відсотка наступного року. Торгівля живими свинями відіграє незначну роль у загальному балансі свиней у ЄС. Цього року виробництво свинини в ЄС підкріплено вищою забійною вагою. Прогнозується, що виробництво свинини в ЄС збільшиться на 2,0 у 2024 році та знизиться на 1,7 у 2025 році. Додатковий обсяг свинини, як очікується, буде вироблятися в основному в Іспанії, і буде призначений для експорту в ЄС та ринки третіх країн, а також у Центральній Європі, і більша частина цієї свинини споживатиметься всередині блоку.

Споживання свинини в ЄС трохи збільшується у Центральній та Південній Європі. Однак як внутрішнє споживання, так і експорт не зможуть поглинути пропозицію, що зросла. Очікується, що надлишок свинини посилить конкуренцію та знизить ціни. Ці нижчі ціни можуть підвищити конкурентоспроможність свинини з ЄС на світовому ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!