Виробництво пшениці в Саудівській Аравії продовжує зростати

Джерело:  IDK
колоски

Саудівська Аравія продовжує нарощувати виробництво пшениці і, як очікується, у 2024-2025 роках зробить на 25% більше, загалом 1,5 мільйона тонн.

Це максимально дозволена квота виробництва, яка може бути зменшена або збільшена Міністерством довкілля, водних ресурсів та сільського господарства (MEWA) залежно від підземного акваферу та світових поставок пшениці, повідомила Іноземна сільськогосподарська служба (ФАС) Міністерства сільського господарства США у звіті.

Пшениця вирощується в рамках добровільної програми та доступна лише дрібним фермерам, які мають ліцензію MEWA на вирощування пшеничного чи люцернового сіна. Раніше фермери вважали за краще сіно люцерни, оскільки воно було більш прибутковим. Проте торік MEWA встановило ціни на пшеницю на рівні 467 доларів за тонну. Ціни на новий урожай ще не встановлені, але фермери очікують, що вони залишаться близькими до минулорічних.

Очікується, що споживання зросте на 5% до 4,75 млн. тонн. Очікується, що попит залишиться високим у найближчі роки, заявили у ФАС.

Оскільки туризм збільшиться на 63% з 2022 року і, як очікується, до 2030 року кількість іноземних відвідувачів досягне 70 мільйонів, країні знадобиться більше імпорту пшениці, рису та кукурудзи протягом наступних кількох років.

Країна також приваблює мільйони робітників для будівництва кількох проектів вартістю мільярди доларів по всій країні. У відповідь на це птахівництво росте разом із попитом на рис.

“Історично склалося так, що пік попиту на продукти харчування припадає на Рамадан і сезон хаджу, але ця тенденція може змінитися, оскільки реалізується багато поточних проектів”, – заявили у ФАС.

Споживання рису у 2024–2025 роках прогнозується на рівні 1,6 мільйона тонн, що на 6% більше, ніж торік.

Саудівська Аравія не виробляє рис і покладається на імпорт внутрішнього споживання. Імпорт оцінюється у 1,62 мільйона тонн у 2024–2025 роках, збільшившись на 4%.

Прогнозується, що імпорт збільшиться на 5% протягом кількох наступних років через розширення сектору громадського харчування.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!