Виробництво пшениці в росії скорочується третій рік поспіль

Джерело:  Latifundist.com

Виробництво пшениці в росії скорочується третій рік після того, як відсутність дощів призвела до затримки посівів, пише Bloomberg.

Врожай пшениці в 2025 році очікується на рівні 80,1 млн т, повідомляє консалтингова компанія SovEcon. Це стане найменшим врожаєм із сезону 2021/22, створюючи тиск на і без того обмежені глобальні запаси.

«Високі врожаї з цієї країни допомогли зменшити проблеми з постачанням в останні роки після того, як інші ключові регіони вирощування, такі як США та Європа, спостерігали низький рівень виробництва. Домінування на ринку дешевих російських культур допомогло знизити ціни з рекордних значень у 2022 році та продовжує тиснути на світові ф’ючерсні ринки», — пише видання.

Однак суха погода значно затримала посів, що, як очікується, призведе до зменшення посівної площі та зниження врожайності в наступному сезоні.

Незважаючи на те, що прогноз виробництва зроблено за дев’ять місяців до збору врожаю, несприятливі умови можуть продовжувати стримувати розвиток. Тим не менш, консалтингова компанія IKAR прогнозує виробництво від 81 до 85 млн т після недавніх дощів.

«Поганий стан озимої пшениці викликає занепокоєння щодо підвищення ризику загибелі озимих», — написав Андрій Сизов, керуючий директор «СовЕкон».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!