Виробництво пшениці в Індії в 2024 році прогнозується на рівні 105 млн. тонн

Джерело:  IDK
пшеница

Очікується, що цього року Індія виробить 105 мільйонів тонн пшениці, повідомив у понеділок орган борошномельних підприємств, що на 6,25% нижче за оцінку уряду.

Індія, найбільший у світі споживач та виробник пшениці після Китаю, заборонила експорт у 2022 році та покладається на небувалі врожаї, щоб підтримати запаси та приборкати місцеві ціни, які зросли після того, як посушлива погода призвела до зниження врожаю у 2022 та 2023 роках.

“Після оцінки врожаю по всій країні ми вважаємо, що виробництво пшениці цього року складе 105 мільйонів метричних тонн”, – сказав Навніт Читлангія, старший віце-президент Федерації борошномельних підприємств Індії.

За оцінками уряду, Індія, ймовірно, виготовить 112 мільйонів тонн пшениці у 2024 році.

За даними міністерства сільського господарства, в 2023 році Індія виробила рекордні 112,74 мільйона тонн пшениці, але представники торгівлі та промисловості заявили, що виробництво пшениці минулого року було як мінімум на 10% менше, ніж передбачалося урядом.

Зниження виробництва пшениці змусило уряд продати рекордні 10 мільйонів тонн пшениці зі своїх запасів оптовим покупцям, таким як борошномельні підприємства та виробники печива, що призвело до скорочення резервів, необхідних для найбільшої у світі програми продовольчого добробуту.

Запаси пшениці на державних складах впали до 9,7 млн. тонн на початку березня, що є найнижчим показником з 2017 року.

Уряд впевнений у поповненні своїх резервів, що виснажуються.

Очікується, що державна Продовольча корпорація Індії (FCI) закупить 31–32 мільйони тонн пшениці у вітчизняних фермерів цього року проти 26,2 мільйонів тонн у 2023 році, повідомив Ашок К. К. Міна, голова та керуючий директор FCI.

За словами Міни, FCI вже почала купувати пшеницю нового сезону, закупивши мільйон метричних тонн у вітчизняних фермерів з початку поточного сезону збору врожаю на початку квітня проти 700 000 метричних тонн за той же період роком раніше.

Індія звернулася до світових і вітчизняних торгових будинків з проханням не купувати пшеницю нового сезону у місцевих фермерів, щоб допомогти FCI закупити великі обсяги пшениці для поповнення її запасів, що виснажуються.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!