Виробництво пшениці в Індії становитиме 112 млн тонн у сезоні 2022-22023

колоски

Це майже на 5 млн тонн більше, ніж минулорічного сезону збирання рабі, із урахуванням збільшення площ під високоврожайними сортами, сказав Г’янендра Сінгх, Директор Індійського інституту досліджень пшениці та ячменю (IIWBR) у Карналі, повідомляє Thedispatch.in.

«Ми добре проводимо зиму. Посадка проведена вчасно. Наразі все дуже добре», — сказав Сінгх, коли його запитали про посіяну пшеницю.

Стосовно площ під вирощування пшениці в країні, Сінгх сказав, що площі під озимими культурами цього сезону становлять близько 33 млн га, що, як очікується, зросте на 1,5 млн га порівняно з минулим роком.

Пенджаб, Хар’яна, Уттар-Прадеш, Мадх’я-Прадеш, Раджастан є одними з ключових районів вирощування пшениці в країні.

«Як наслідок, площа старих, чутливих сортів зменшується», — сказав Сінгх. На запитання, який вплив на врожайність мають ці нові сорти, директор IIWBR сказав, що врожайність збільшується більш ніж на десять центнерів з гектара з новими сортами.

«Якщо фермери вирощують старі сорти, а якщо вирощують нові, то 10-15 центнерів переваги завжди є. Тому що вони (нові сорти) кліматостійкі і вони найменше впливатимуть на зміну погоди», – зазначив він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!