Виробництво біодизелю у світі зросте цього року на 8%, – прогноз

Джерело:  OleoScope
биодизель

Світове виробництво біодизелю в 2023 р. може зрости до 56,2 млн тонн – це на 8% або 4 млн тонн вище за рівень минулого року. Такий прогноз оприлюднили спеціалісти гамбурзької аналітичної агенції OilWorld (Німеччина). Як зазначають експерти, основний приріст припаде на США, де обсяги випуску екопалива досягнуть рекордних 12,5 млн тонн (+2,3 млн тонн до 2022 р.).

Крім того, фахівці пояснюють, що очікувати збільшення показників виробництва варто і в Індонезії, оскільки цього року в країні почав діяти новий мандат зі змішування B35 (35% пальмової олії замість колишніх 30%).

За попередніми оцінками, світове споживання пальмової олії у виробництві біодизелю 2023 р. збільшиться на 1,6 млн тонн, до 20,3 млн тонн, в основному за рахунок Індонезії. Аналогічна ситуація очікує і на соєву олію, використання якої може зрости на 0,6 млн тонн, до 12,8 млн тонн.

Зазначимо, що виробництво біодизелю на основі пальмової олії активно розвивається в Південно-Східній Азії, на основі соєвої олії в Північній та Південній Америці, на основі рапсової олії в Євросоюзі. Соняшникова олія для цих цілей практично не використовується.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!