Виділені під кукурудзу площі аграрії засіюють соняшником та гречкою — A.G.R. Group

Джерело:  SuperAgronom.com

Війна внесла свої корективи в посівну 2022, не стали винятком і агрохолдинги. Так, у A.G.R. Group, власником якого є Місак Хідірян, через певні обставини вирішили вносити корективи в сівозміну.

Про це йдеться у матеріалі «Посівна 2022: основні проблеми та перспективи проведення».

У господарствах групи на Миколаївщині досі тривають постійні бойові дії, а Херсонщина зараз — під окупацією. A.G.R. Group також змінили сівозміну по Чернігівській, Сумській та Київській областях — додали більше соняшнику, зменшили кукурудзу.

«Там були внесені вже азотні добрива, але кукурудзу все-таки замінили, бо буде дорога доробка. Чернігівщина і Сумщина — дуже вологі регіони, відповідно й кукурудза в них зазвичай волога. Яка складеться ситуація з газом, якою буде вартість сушіння — ми зараз не розуміємо. А для соняшнику доробка точно дешевша. Звісно, соняшник теж має свої проблеми. Зокрема, доведеться винаймати велику кількість комбайнів, щоб зібрати весь урожай в дуже обмеженому часі. Бо всі площі повинні будемо зібрати за 15-20 днів. Але коли все проаналізували, то вирішили все-таки значну частину запланованих площ під кукурудзу засіяти соняшником», — зазначив Ігор Богданов, директор з інформаційних технологій, член правління компанії.

Крім цього, за словами пана Ігоря, по Чернігівському регіону додали в сівозміну також і гречку — щоб розподілити операції і зменшити навантаження на техніку. Адже ця культура найбільш пізня для сівби.

«У Миколаївської області в нас є одна із баз, на кордоні з Херсонською, де постійно ведуться обстріли. І ми не можемо зробити зовсім нічого й ніяких не бачимо поки що шляхів вирішення проблеми. Там — мародерство, грабіжництво з боку окупантів. Техніку частково у нас вкрали, в якому стані те, що залишилось на базах, ми не знаємо. Багато площ заміновано. Тому не розглядаємо взагалі Миколаївщину для проведення робіт. По Херсонській області хоч і затишшя, але населені пункти в окупації, тому найбільша проблема — доставка туди пального, посівмату і ЗЗР», — розповів Ігор Богданов.

 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!