Врожай сої в Німеччині очікується нижчим за минулорічний

Джерело:  OleoScope
соя

Враховуючи значно менші площі, врожай сої у 2024 році навряд чи наблизиться до торішнього результату. Проте мінус дещо знижується за рахунок більш високих доходностей та врожайності, повідомляє Союз сприяння виробництву олійних та зернових рослин Німеччини (UFOP).

За даними Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (mbH), у Німеччині вирощування сої стало відігравати значну роль лише з 2015 року. З того часу територія неухильно і значно розросталася. Однак у 2024 році площа скоротилася майже на 10% до 40,6 тис. га.

За попередньою інформацією Федерального статистичного управління, на значно меншій площі планується зібрати на 4500 тонн менше бобів, ніж у попередньому році. Але прибуток виробників, ймовірно, буде вищим. Очікується, що за середньої врожайності 30,7 ц/га з полів буде зібрано майже на 7% більше соєвих бобів з гектара, ніж у попередньому році.

UFOP підкреслює значний потенціал заміщення сої, вирощеної всередині країни або в ЄС, з урахуванням величезних потреб Німеччини в імпорті: 2023 року було імпортовано 3,4 мільйона тонн соєвих бобів, з яких близько 2,7 мільйона тонн надійшло зі США.Високий попит на корми з високим вмістом білка відкриває можливості для продажу та, отже, потенційних площ для вирощування соєвих бобів та зернобобових німецького виробництва, а також ріпакового шроту, отриманого під час переробки ріпаку. З точки зору UFOP, бобові є найважливішими видами сільськогосподарських культур у стійких сівозмінах, спрямованих на захист клімату.

Раніше німецька асоціація Райффайзен (DRV) знизила прогнози врожаю ріпаку в Німеччині до 3,9 млн. тонн, загальна площа сільськогосподарських посівів у Німеччині вперше впала нижче 6 млн гектарів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!