Влада Лівану знесе елеватор у морському порту Бейрута, зруйнований вибухом у 2020 році

Джерело:  УкрАгроКонсалт

Кабінет міністрів Лівану в четвер схвалив знесення силосів у Бейруті, пошкоджених внаслідок вибуху в порту в серпні 2020 року, внаслідок якого загинули щонайменше 215 людей, заявив міністр інформації Лівану Зіад Макарі в телевізійних коментарях після засідання кабінету міністрів. Місткість силосних веж складала 120 тисяч. тонн, через них проходило 75% зерна, що надходило до Лівану.

Макарі сказав, що рішення було засноване на «технічному звіті», в якому зроблено висновок, що бункери можуть зруйнуватися протягом найближчих місяців, додавши, що їхній ремонт буде занадто дорогим.

Сім’ї жертв закликали залишити випотрошені силоси для зерна як пам’ятник, принаймні, доки не буде завершено розслідування хімічного вибуху, що зупинилося.

Розслідування вибуху, одного з найбільших колись зареєстрованих неядерних вибухів, зіткнулося з протидією з боку високопосадовців, які відмовилися бути допитаними.

Макарі сказав, що міністрам внутрішніх справ та культури Лівану було доручено простежити за створенням окремого пам’ятника вибуху.

У свою чергу, міністр культури Мухаммед Муртада зазначив, що рішення Кабміну продиктоване міркуваннями продовольчої безпеки.

За словами офіційних осіб, Лівану необхідно більше сховищ пшениці, щоб упоратися з глобальною нестачею зерна, що виникла внаслідок війни Росії в Україні, звідки Ліван імпортує більшу частину своєї пшениці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!