Viterra придбає п’ять об’єктів в Австралії у Cargill

Джерело:  OleoScope
елеватор

Viterra досягла угоди про придбання п’яти складських і перевалочних майданчиків, а також мобільного суднового навантажувача в Південній Австралії та Західній Вікторії у Cargill, повідомляє World Grain. Очікується, що придбання «забезпечить ефективність для ланцюжка поставок у Південній Австралії та Західній Вікторії та принесе величезні можливості для виробників, покупців та галузі», – заявила Viterra.

Фінансові умови угоди не розголошуються. Угода ще має бути схвалена Австралійською комісією з питань конкуренції та захисту прав споживачів та Радою з нагляду за іноземними інвестиціями.

Viterra заявила, що п’ять об’єктів Cargill GrainFlow, що купуються, розташовані в Мейтленді, Кристал-Брук, Маллалі, Піннару і Дімбулі. Мобільний навантажувач суден знаходиться в Порт-Аделаїді.

“Використовуючи високошвидкісні залізничні та автомобільні вантажні потужності майданчиків на додаток до нашої існуючої мережі, ми доставимо більше тонн в порт за найбільш ефективним та економічним маршрутом”, – сказав Філіп Хьюз, генеральний директор Viterra. «Це збільшення швидкості ланцюжка поставок дозволить нам задовольнити попит, що росте, на високоякісне місцеве зерно в першій половині року, допомагаючи виробникам отримувати премію, експортуючи більше на початку сезону.

“Виробники також отримають пряму вигоду від зниження транспортних витрат за рахунок підвищення ефективності”.

Viterra заявила, що зростання мережі майданчиків призведе до 15%-го зниження ставок фрахту в Маллалі, Кристал-Брук і Піннару. Також очікується 25% зниження ставок фрахту в Дімбулі та Мейтленді.

“Ми інвестуємо близько 25 млн австралійських доларів в ці об’єкти протягом перших двох років і продовжимо інвестувати 8 мільйонів австралійських доларів щорічно для підтримки ефективних результатів і поліпшення термінів поставки, де це необхідно”, – сказав Х’юз. «Це на додаток до 75 мільйонів австралійських доларів, які ми зараз інвестуємо в нашу мережу щороку».

Х’юз також повідомив, що це придбання є частиною ширшого плану Viterra щодо підвищення ефективності ланцюжка постачання зерна в Південній Австралії для кращої конкуренції з міждержавними та міжнародними постачальниками з країн Чорного моря, Канади, США та Південної Америки.

«За останні п’ять років кількість експортерів, які купують у нашій мережі, подвоїлася, і 24 експортери використовують мережу Viterra, що безпосередньо вигідно виробникам. Ми з нетерпінням чекаємо на розвиток наших відносин з Cargill, яка продовжить залишатися одним із 24 експортерів, які закуповують зерно через мережу Viterra, і побачимо, як вони збільшують свої обсяги як ключовий експортер з Південної Австралії».

За словами Жолта Коца, директора Cargill Australia, що управляє, для Cargill ця угода — можливість розширити свій бізнес у Південній Австралії.

“У нас є довгострокова угода про доступ до експортного ланцюжка поставок Viterra, яка підтримує наші довгострокові плани зростання”, – сказав Коца. «У найближчі кілька років ми маємо намір подвоїти обсяги експорту та стати одним із найбільших експортерів штату. Це означає закупівлю більшої кількості зерна у виробників».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!