Віталій Коваль назвав головні завдання на новій посаді

Джерело:  AgroPortal.ua
Коваль

Аграрії забезпечують чималу частину валютної виручки в державному бюджеті, стабільність, продовольчу безпеку і соціальну рівність в Україні.

На цьому наголосив новопризначений міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час зустрічі з колективом, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Він зауважив, що від міністерства країна чекає результату — врожаю, продажів, стабільності.

Віталій Коваль підкреслив, що одне з важливих завдань, які стоять перед міністерством, — розвивати галузь глибинної переробки. Особливо це стосується відновлення та становлення тваринництва. Щоб Україна зайняла свою нішу на мапі світу як виробник агропродукції з доданою вартістю.

Про це ж з трибуни Верховної Ради України заявив Віталій Коваль перед призначенням його міністром агрополітики, говориться у повідомленні парламенту.

«…Я вам гарантую, що аграрний сектор буде сектором глибинної переробки, і українська земля буде фундаментом для того, щоб ми на ній вирощували продукцію, цю продукцію переробляли, експортували до максимальної кількості країн, забезпечили продовольчу безпеку, і аграрний комплекс став по-справжньому агроіндустріальним», — сказав він.

Віталій Коваль закликав народних депутатів підтримати всі ініціативи, щоб Україна стала агроіндустріальною країною, і щоб слова «аграрій України» звучали гордо у всьому світі.

Серед найбільших викликів, які стоять перед агросектором, він назвав забезпечення валютної виручки, зростання агроекономіки та відновлення довіри аграріїв до влади.

«Програми, які ми з вами затвердили, маємо наповнити не тільки бюджетними коштами, а й коштами наших партнерів для того, щоб продукція була конкурентною, і ми могли на всіх континентах гарантувати продовольчу безпеку», — наголосив Коваль.

Він пообіцяв відновити суб’єктність Мінагрополітики, щоб АПК був драйвером розвитку всієї економіки, особливо в суміжних галузях машинобудування та галузях, які дадуть змогу зробити імпортозаміщення.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!