Vitagro планує запустити свій біометановий завод в кінці літа 2024 року

Джерело:  Elevatorist.com
биометан

В планах групи компаній Vitagro запустити свій біометановий завод в кінці липня — на початку серпня 2024 р., з тим, щоб у вересні-жовтні цього ж року почати експортувати біометан.

Про це в ході агротуру «Переробка сої та ріпака», який проходить за підтримки компанії Buhler та «Балк Транс», розповів операційний директор групи компаній Сергій Нечипорук.

Він зазначив, що після прийняття закону №3613-IX щодо митного оформлення біометану, потрібен ще певний період часу для того щоб прийняти ряд підзаконних актів, які б врегулювали технічну сторону замитнення біометану. А це ще 2-3 місяці.

«Другий момент, ключовий ринок біометану — ЄС — почав впорядковувати свою структуру, там зараз є зміни, запрацювала Директива, згідно з якою створюється база даних ЄС — Union data base (UDB). Це платформа, розроблена Європейською Комісією для відстеження рідких та газоподібних відновлюваних видів палива. Поки європейці проходять цей період, доступ до ринків обмежений, проте наша команда Департаменту розвитку проактивно працює в цьому напрямку», —  пояснив Сергій Нечипорук.

За його словами, в свій біометановий завод компанія інвестувала чималі кошти, і в цьому напрямку вбачає великі перспективи.

«Ми одні із перших інвесторів галузі, яка фактично тільки формується. Першим завжди тяжко йти, але, переконаний, що ми дійдемо і восени почнемо експортувати біометан», — наголосив операційний директор групи компаній Vitagro.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!