Вінницькі аграрії завершили сівбу ранніх ярих зернових

Джерело:  Укрінформ
посівна
Вінницькі аграрії станом на 19 квітня завершили посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур. Про це кореспондентові повідомили у Вінницькій ОВА.

«Станом на 19 квітня по всіх категоріях господарств області завершено посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, в тому числі ярої пшениці, ярого ячменю, гороху та вівса», – повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що наразі аграрії області посіяли ярі зернові та зернобобові культури на 116 тис. га, що становить майже 29% прогнозованих площ.

Також в ОВА зазначили, що сільськогосподарські підприємства розпочали сіяти кукурудзу на зерно – качанисту посіяно на 13% прогнозованих площ. Прогнозовані площі під кукурудзою на зерно під урожай поточного року становлять 314 тис. га, що на 29 тис. га менше, ніж у 2023 році.

Майже на половині площ проведено посів соняшнику. Його прогнозується посіяти на 300 тис. га, що на 13 тис. га більше, ніж у 2023 році.

Прогнозується збільшення площ під соєю на 30 тис. га проти минулорічного показника. Посів проведено на 2% прогнозованих площ.

Як повідомлялось, поточного року посів ярих зернових та зернобобових культур на Вінниччині прогнозується на площі 403 тис. га, що на 32 тис. га менше, ніж у 2023 році.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!