Війна в Україні призводить до різкого здорожчання кормів

комбикорма

Британські свинарі попередили, що галузь може впасти, якщо ціни на корми різко зростуть через вторгнення Росії в Україну. Ці країни є двома найбільшими постачальниками пшениці для кормів тварин.

За тиждень ціни зросли на 50% і Національна асоціація свинарів (NPA) закликала роздрібних торговців платити більше за свинину.

Міністр сільського господарства Вікторія Прентіс сказала: «Я вже оголосила про негайний перегляд справедливості в ланцюжках поставок галузі, і робота в цьому напрямку вже ведеться».

Вона додала: «Це ґрунтується на схемах, які ми запровадили, щоб допомогти усунути відставання в постачаннях свиней, схемі тимчасової візи для м’ясників, а також розмовах з великими банками і роздрібними торговцями, щоб переконатися, що вони виявляють гнучкість по відношенню до важкі часи.

Британські фермери не можуть дозволити собі останнє підвищення цін.

Коментарі деяких із них:

«Війна в Україні вплинула на ціни на зерно, тому всі наші корми сильно подорожчали».

«Я тільки намагалася купити трохи пшениці, і мені запропонували 317 фунтів стерлінгів за тонну. До того, як Україна вступила у війну, ми могли розраховувати приблизно на 215 фунтів».

«Корм для свиней становить 70% наших витрат, тому нам платять близько 1,38 фунта стерглінгів за кілограм на свиню, але тепер його виробництво коштуватиме понад 2 фунти стерлінга за кілограм».

Керівники галузі вже попереджали про кризу цього року, після того як 40 000 свиней були вибраковані і «викинуті» через брак м’ясників для їх переробки.

Фермери влаштували акцію протесту через брак м’яса біля будівлі уряду в Йорку. Як фактори були названі Brexit і COVID-19.

 

PigUA.info

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!