Відзначається недосягнення запланованого показника щодо олійних в Казахстані

Джерело:  ElDala
подсолнечник

У Казахстані цього року планувалося скоротити посіви пшениці на 430 тис. га. Фактично площу пшениці скорочено на 450,3 тис. га. Про це повідомив міністр сільського господарства Айдарбек Сапаров у ході засідання уряду.

«Щодо скорочення площ монокультури-пшениці республіканський показник перевиконано на 4,7%. Скорочено на 450,3 тис. га», – сказав Сапаров.

За його словами, цього року загальна посівна площа склала 23,8 млн га.Площа олійних збільшена на 608 тис. га, цукрових буряків – на 9,4 тис. га. Знижено площу водоємних культур: рису на 6,9 тис.га, бавовнику на 16 тис.га.

Він зазначив, що з олійних культур робота проведена не на належному рівні акіматами: Акмолинською (-131,3 тис.га), Жамбилською (-32,8 тис.га), Західно-Казахстанською (-17,9 тис.га), Туркестанської (-8,5 тис. га) та Карагандинської (-5 тис. га) областей.В результаті, загалом у країні, наголошується на недосягненні запланованого показника.

По кормових культур, рису та бавовнику республіканський план з диверсифікації виконано.

«Кормові культури – 3,5 млн га при плані 3,2 млн га. Бавовник – 100 тис. га при плані 100 тис. га. Рис – 93,3 тис.га при плані 94,2 тис.га», – уточнив міністр.

За підсумками проведеної роботи щодо зниження площ водоємних культур, індикатори за рисом не досягнуто в Алматинській області та області Жетису. По бавовнику план виконано повністю, скорочено 16 тис. га.

Крім того, Сапаров повідомив, що щодо цукрових буряків план по республіці не виконано на 10,4.Зокрема, в Алматинській області план виконано лише на 50%, у Жамбилській – на 74%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!