Відновлення поромного сполучення між Україною та Грузією може вплинути на розвиток ТМТМ

Джерело:  Rail.insider
паром

Україна відіграватиме вирішальну роль у Середньому коридорі (Транскаспійському міжнародному транспортному маршруті, ТМТМ) після відновлення поромного сполучення з Грузією. Про це заявив посол України в Азербайджані Юрій Гусєв під час відкриття Чорно-Каспійського вантажного форуму 2024, пише Rail.insider  із посиланням на Azernews.

«Транспорт і логістика мають велике значення для країн, особливо для України. Ми очікуємо найближчим часом відновлення поромного сполучення між Україною та Грузією. Це дасть змогу нашій країні стати життєво важливою частиною глобального Середнього коридору та транзитного маршруту. Ми сподіваємося, що ця зустріч у Баку сприятиме розвитку логістичних відносин між Китаєм і ринком ЄС, а також між Кавказом, Туреччиною та Україною», — зазначив він.

Зауважимо, що Середній коридор забезпечує контейнерні залізничні вантажні перевезення між Китаєм та Європейським Союзом через Центральну Азію, Кавказ, Туреччину та Східну Європу.

Як повідомлялося раніше, Ukrferry планувала запуск поромного сполучення Чорноморськ—Батумі влітку, проте згодом його перенесла на невизначений час.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!