Відміна мит має позитивний характер для українського борошна, якби не труднощі з логістикою

Джерело:  AgroPortal.ua 
мука

Призупинення імпортних мит ЄС на весь український експорт — це потенційно позитивне рішення, зокрема і для борошномельної галузі України, але збільшення експорту борошна до країн ЄС не варто очікувати через логістичні проблеми.

Про це AgroPortal.ua повідомив директор спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський.

«У межах безмитної квоти раніше Україна постачала до ЄС 950 тис. т змішаного експорту пшениці та борошна. Завжди була ситуація, що в першій половині календарного року активно експортувалося зерно, і фактично за цей період повністю вибиралась квота. В цьому обсязі частка борошна становила приблизно 5 тис. т», — пояснює Родіон Рибчинський.

За його словами, прийняте рішення про призупинення на рік імпортних мит відкриває виробникам борошна нові можливості в країнах ЄС, але знову ж таки, на сьогодні немає шляхів вивезення продукції.

«Залізничним чи автотранспортом експортувати борошно нереально, оскільки зараз на західних кордонах вже сформована черга з вагонів на 30-40 днів. Коли ж стануть доступними порти, очевидно, що виробники борошна відновлять постачання до країн, з якими працювали раніше», — вважає Родіон Рибчинський.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!