Важкий сезон виводить картоплю до нових ринкових рекордів

Джерело:  AgroTimes
картопля

Ціни на картоплю в сезоні 2023/24 залишалися на рекордних або близьких до рекорду рівнях, а Україна імпортувала найбільший обсяг продовольчої картоплі за останні три сезони.

Про це у ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи» розповів Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проєкті EastFruit.

Влітку цього року ціни продовжували триматися на історично високих показниках, і нинішній діапазон у 15-20 грн/кг ($0,36-0,49/кг) є рекордним, порівнянним лише з сезоном 2019/20, коли Україна імпортувала понад 450 тис. тонн картоплі.

«Погодні умови для виробництва картоплі в Україні цього літа виявилися зовсім нелегкими, – нагадав аналітик. – Аномальна посуха не тільки заважала проведенню збиральній кампанії, але й негативно вплинула на калібр бульб, їх врожайність та власне якість через механічні пошкодження в ході збору. Зараз до завершення основної збиральної кампанії ще зарано, але про проблеми з урожаєм та його якістю повідомляють фермери практично з усіх основних регіонів виробництва».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!