В Зімбабве найвищий за 56 років урожай пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Африка голод
UkrAgroConsult

Зімбабве зафіксував найвищий урожай пшениці за 56 років. За даними Служби консультацій з питань сільського господарства та сільського розвитку, країна досягла віхи у виробництві пшениці, зібравши цього року 375 000 тонн зерна.

Добрий урожай пояснюється урядовою трансформацією сільського господарства, заснованою на активній участі приватного та державного секторів. Протягом багатьох років країна була змушена імпортувати пшеницю з інших країн.

Щотижневе оновлення вказує на те, що всі провінції завершили збір урожаю. Воно також показує, що загальна площа зібраного врожаю в провінціях становить 78 063 га, що становить 97 відсотків посівної площі із загальним виробництвом 375 131 тонни. Головний директор консультативної служби сільського господарства професор Оберт Їрі сказав, що завдяки спільній роботі в команді їм вдалося покращити виробництво пшениці.

Нагадаємо, Зімбабве звільнилася від британського колоніального панування у 1980-ті. Тоді велика частина сільськогосподарських земель належала приблизно 4 тис. білим фермерам. На початку  2000-их диктатор Мугабе розпочав земельну реформу. Передав націоналізовану землю у власність соратникам, переважно ветеранам війни за незалежність. Ті нічого не знали про фермерство. Цей крок призвів до спустошення колишньої житниці Африки і глибокої економічної кризи.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!