В ЄС врожайність цуркових буряків має трохи перевищити середній 5-річний рівень

Джерело:  УкрЦукор
буряк

Служба моніторингу сільськогосподарських культур Європейського союзу в серпні зберегла прогноз урожайності цукрових буряків на 2024 рік без зміни на рівні 73,4 т/га. Подана оцінка трохи вища за середній п’ятирічний показник, що становить 73,1 т/га.

Про це повідомляє JRC MARS.

При цьому MARS переглянула прогнози врожайності решти сільськогосподарських культур у бік зниження через спекотні погодні умови на півдні та підвищену кількість опадів на півночі.

У Франції підвищена волога на півночі та сході створюють проблеми для цукрових буряків, посилюючи вплив шкідників та хвороб. Проте прогноз середньої врожайності цукрових буряків у країні залишився таким самим, як і в липні, і становить 80,5 т/га, що вище від середнього п’ятирічного показника в 78,8 т/га.

У Німеччині низький рівень опадів сприяв розвитку цукрових буряків, проте вплив надмірно вологих ґрунтів на коренеплоди останніми місяцями навряд чи зможе повністю компенсуватися, повідомляє MARS. Оцінка врожайності цукрових буряків у країні нині становить 74,5 т/га, що трохи вище, ніж 74,1 т/га у попередньому прогнозі, і нижче від середнього п’ятирічного показника 75,9 т/га.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!