В Укртрансбезпеці назвали, коли повернуть штрафи за перевантаж

Джерело:  Agravery.com
вес

Тестовий режим роботи WIM-комплексів, під час якого на порушників ГВ-норм не накладаються штрафні санкції, триватиме до 22 травня. Про це повідомили в Укртрансбезпеці.

“Другий день роботи WIM-комплексів в тестовому режимі: 147 ТЗ рухалися із порушенням габаритно-вагових норм. Антирекорд за показниками ваги 17 травня належить ТЗ марки SCANIA (на фото) – 68,5т, при максимально дозволених для такого класу ТЗ – 40 т. Перевізник перевищив максимально дозволену норму на 54%”, – йдеться у повідомлені.

Загалом від поновлення роботи WIM-комплексів, 16 травня,  в автоматичному режимі зафіксовано 436 ТЗ, які рухалися з порушенням габаритно-вагових норм, з низ 33 перевищили максимальну вагу більше ніж на 30%. Тестовий режим роботи WIM-комплексів, під час якого на порушників ГВ-норм не накладаються штрафні санкції, триватиме до 22 травня.

З 23 травня за перевищення габаритно-вагових норм буде накладатися штраф, згідно чинного законодавства, а саме:

  • від 5 % до 10 % – 8 500 грн;
  • від 10 % до 20 % – 17 000 грн;
  • від 20% до 30 % – 34 000 грн;
  • більше 30 % встановленої норми – 51 000 грн.

Документи для отримання дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, можна отримати в Центрах надання адміністративних послуг, або відділах безпеки дорожнього руху департаментів Патрульної поліції, представництвах Укравтодору.

В Україні діють європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!