В Україні запровадили автоматизовану систему митного оформлення в усіх ПП на кордоні

кордон

Державна митна служба України успішно завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення у всіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні.

Про це повідомила пресслужба ДМСУ.

“Це важливий етап масштабної цифрової реформи митниці, що спрямована на оптимізацію процесів, спрощення процедур, економію часу та зниження витрат для бізнесу”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що перехід на нову систему відбувався плавно й поступово, без зупинки процесу митного оформлення. По всій країні всі пункти пропуску продовжували працювати у штатному режимі.

Так, однією з ключових складових нової системи стало її інтегрування з новою автоматизованою системою управління ризиками, що дозволяє ефективніше виявляти й мінімізувати ризики, пов’язані з переміщенням товарів через кордон.

Крім того, вона допомагає якісно відпрацьовувати виявлені ризики, забезпечуючи високий рівень контролю та безпеки у пунктах пропуску.

“Попереду заплановане введення додаткових складових, спроєктованих з урахуванням необхідності подальшої європейської інтеграції. Ці нововведення базуються на підходах та процесах, що діють у країнах ЄС, і дозволять ще більше покращити взаємодію з європейськими митними системами”, – наголосили в митниці.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!