В Україні вже працюють 82 машини для розмінування

Джерело:  Букви
розмінування

Україна за півтора року значно наростила кількість машин для розмінування, підвищивши свої можливості у сфері гуманітарного розмінування. З нуля до 82 одиниць збільшилася кількість таких машин.

“Минулий рік ми починали, не маючи жодної машини для розмінування. На початок 2024-того мали 30 машин. У червні  вже 82 машини для розмінування. Ми і надалі збільшуватимемо їх кількість”, – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Свириденко також повідомила, що з початку року сапери обстежили понад 171 700 га сільськогосподарських земель, які були заплановані для першочергового обстеження та розмінування. Понад 156 600 га вже повернули в господарське використання.

“Наші сапери взяли дуже добрий темп. Наприклад, на Херсонщині вже перевірили і повернули у використання аграріїв майже 60% сільгоспугідь, які ми запланували обстежити у цьому році”, – сказала Свириденко.

Обласні військові адміністрації повідомляють, що планове обстеження сільгоспземель проводилося у восьми регіонах країни. Найбільше земель було обстежено з початку року в таких областях:

  • Херсонська – 146 300 га (в червні – 17 760 га)
  • Харківська – 11 300 га (в червні – 4550 га)
  • Миколаївська – 8300 га (в червні – 1670 га)

Кількість сертифікованих операторів протимінної діяльності зросла більш ніж в півтора раза з початку року. Наразі сертифіковано 43 оператори, ще 52 перебувають в процесі сертифікації.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!