В Україні вся соя ідеальної якості йде на експорт — учасник ринку

Джерело:  Latifundist
соя

В Україні вся соя ідеальної якості йде на експорт, для внутрішнього переробника залишається соя середньої якості або з низьким вмістом білку.

Про це під час Агротуру Переробка розповів розповів директор переробного заводу «Фалькон Агро Груп» Павло Жовтоніжко, пише Latifundist.com.

«Премія грає роль, це по-перше. По-друге, на експорт не беруть зіпсовані боби. Маю на увазі, ті боби, які змінили колір, з амброзією. Там практично ідеальні умови повинні бути на відвантаження, бо це ж ще й карантинна культура», — пояснив ситуацію Павло Жовтоніжко.

Він додав, що польські переробники готові купити дорогі високобілкові боби, щоб на своїх переробних заводах зняти олію і отримати більш якісніший високобілковий шрот, ніж той, який би вони купили в Україні. Відповідно у них собівартість шроту, навіть якщо вони в Україні сою куплять, буде нижчою.

Така ситуація склалася через те, що в Польщі гарно розвинений ринок тваринництва, а також є трейдери, які продають продукти переробки сої на зовнішні ринки.

«Тобто частину своїх потреб по шроту вони закривають ринком України, а свою зовнішньоекономічну діяльність закривають переробкою української сої», — говорить Павло Жовтоніжко.

Нагадаємо, в Україні існує профіцит переробних потужностей по сої.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!